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Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA La Estanzuela.
Fecha :  12/10/2017
Actualizado :  12/10/2017
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Autor :  MENDOZA, A.; CAJARVILLE ,C.; REPETTO, J.
Afiliación :  ALEJANDRO FRANCISCO MENDOZA AGUIAR, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay./Departamento de Producción de Bovinos, Universidad de la República, Ruta 1 km 42.5, 80100, San José, Uruguay.; CECILIA CAJARVILLE, Departamento de Nutrición Animal, Instituto de Producción Animal, Facultad de Veterinaria, Universidad de la República, Ruta 1 km 42.5, 80100, San José, Uruguay.; JOSE LUIS REPETTO CAPELLO, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.//Departamento de Producción de Bovinos, Universidad de la República, Ruta 1 km 42.5, 80100, San José, Uruguay.
Título :  Digestive response of dairy cows fed diets combining fresh forage with a total mixed ration.
Fecha de publicación :  2016
Fuente / Imprenta :  Journal of Dairy Science , v. 99, n.11, p. 8779-8789, 2016.
DOI :  10.3168/jds.2016-11023
Idioma :  Español
Notas :  Article history: Published online: August 18, 2016.//Accepted: May 11, 2016.//Received: February 11, 2016.
Contenido :  Abstract The objective of this experiment was to quantify the response of dairy cows fed a total mixed ration (TMR) to increasing access to high-quality temperate fresh forage with respect to energy intake, rumen fermentation, microbial protein flow, passage rate, nutrient digestion and utilization, and metabolic and endocrine profiles. Nine Holstein cows fed a TMR were assigned to the following treatments according to a 3×3 Latin square replicated 3 times with 20-d periods and sampling on the last 10 d of each period: 0 (T0), 4 (T4), or 8 (T8) h of daily access to fresh forage. The forage (Lolium multiflorum; 17.1% crude protein, 26.5% acid detergent fiber) was cut daily and offered ad libitum beginning at 0800h, and a TMR (16.1% crude protein, 22.9% acid detergent fiber) was offered ad libitum during the remaining time. Energy intake and balance were higher in T0 than in T8, which was reflected in higher blood glucose and insulin concentrations in T0. Total volatile fatty acid concentrations in the rumen were higher in T0 and T4 than in T8, pH was lower in T4 than in T8, and ammonia-N was higher in T0 than in T8. No differences among treatments were detected in microbial protein flow to the duodenum, digestibility of nutrients, apparent efficiency of energy, or N utilization for milk production, but the total mean retention time of feed in the digestive tract was higher in T8 than in T0. It is concluded that more than 4h of daily access to high-quality fresh forage in the ... Presentar Todo
Palabras claves :  DIGESTIBILIDAD; DIGESTIBILITY; FERMENTACIÓN RUMINAL; FORRAJE FRESCO; FRESH FORAGE; RACIÓN MIXTA TOTAL; RUMEN FERMENTATION; TOTAL MIXED RATION.
Thesagro :  VACAS LECHERAS.
Asunto categoría :  --
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA La Estanzuela (LE)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LE102242 - 1PXIAP - DD

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Biblioteca (s) :  INIA Las Brujas.
Fecha actual :  21/12/2023
Actualizado :  21/12/2023
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Agropecuarias
Autor :  CIBILS-STEWART, X.; CALISTRO, P.; BARAIBAR, N.; GIAMBIASI, M.; GIANNITTI, F.; MACHADO, M.; SILVEIRA, C.S.; MENCHACA, A.; CAFFARENA, D.; SARAVIA, A.
Afiliación :  XIMENA CIBILS-STEWART, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; PABLO ANDRES CALISTRO PEREZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; NICOLÁS BARAIBAR PEDERSEN, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; MARIO ALEJANDRO GIAMBIASI RODRIGUEZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; FEDERICO GIANNITTI, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; MIZAEL MACHADO DA COSTA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; CAROLINE DA SILVA SILVEIRA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; JOSE ALEJO MENCHACA BARBEITO, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; RUBEN DARÍO CAFFARENA LEDESMA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; ANDERSON SARAVIA DE MELO, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.
Título :  Escarabajo siete de oro (Astylus atromaculatus): actualización y recomendaciones en vísperas del verano 2024.
Complemento del título :  Producción animal.
Fecha de publicación :  2023
Fuente / Imprenta :  Revista INIA Uruguay, Diciembre 2023, no.75 p.35-39.
Serie :  (Revista INIA; 75).
ISSN :  1510-9011
Idioma :  Español
Contenido :  En enero-febrero de 2023 se observó un aumento inusual del insecto "Siete de oro" en cultivos y praderas de Argentina y Uruguay, generando preocupación entre técnicos y productores. El objetivo de este artículo es proveer información actualizada sobre este insecto en vísperas del verano, época en la que se espera su avistamiento en los campos.
Palabras claves :  Escarabajo siete de oro; PLATAFORMA DE INVESTIGACIÓN EN SALUD ANIMAL - INIA.
Thesagro :  ENTOMOLOGIA; ESCARABAJO.
Asunto categoría :  A50 Investigación agraria
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/17452/1/Revista-INIA-75-dic-2023-9.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Las Brujas (LB)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LB103760 - 1INIAP - DDUY/REVISTA INIA/2023/75revinia 75
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